Ofis Nasıl Dezenfekte Edilir?
Ofis temizliği, doğru ve kapsamlı bir şekilde gerçekleştirildiğinde yalnızca verimliliği artırmakla kalmaz, aynı zamanda hijyen kaynaklı sağlık problemlerini en aza indirerek iş kaybı yaşanmasını da önler. Kusursuz hijyen ve dezenfeksiyon için tüm ortamlarda olduğu gibi, ofislerde de kullanılması gereken ekipmanlar, uygulanması gereken temizlik ipuçları ve gözden kaçırılmaması gereken noktalar bulunur. Siz de tüm bu ekipmanlara, ipuçlarına ve noktalara dikkat ederek eksiksiz bir genel ofis temizliği gerçekleştirebilirsiniz.
Dezenfeksiyon Esnasında Nasıl Giyinmeli?
Antivirüs ve antibakteriyel özellikli temizlik malzemeleri, genellikle yoğun bir etkiye sahip oldukları için, bu tarz güçlü formüllerden etkilenmemek adına öncelikle doğru ekipmanlarla kendinizi koruma altına almanız gerekir. Bunun için her şeyden önce medikal maske tarzı koruyucu bir maske ve lateks eldiven kullanmalısınız. Benzer şekilde ayakkabılarınız için galoş kullanmak da hem yüksek etkili temizlik malzemeleriyle dolaylı yoldan temasınızı engeller hem de ayakkabılarınız nedeniyle zeminlerde oluşabilecek kirliliğin önüne geçer. Ayrıca saçlarınızın etrafa dağılmaması amacıyla başınız için de galoş kullanabilirsiniz.
Teknolojik Aletlerin Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Teknolojik aletlerin temizliğine başlamadan önce monitör, yazıcı, faks makinesi ve telefon gibi ofis içinde kullanılan tüm cihazları kapatmalısınız. Temizlik esnasında bu tarz cihazların altlarını ve arkalarını da temizlemeniz gerekebileceği için ayrıca kablolarını da sökmeniz gerekebilir. Ofisteki teknolojik eşyaların temizlik süresince kapalı olmaları dışında dikkat etmeniz gereken diğer bir konuyu da, bu cihazlar için kullanacağınız temizlik malzemeleri oluşturur. Diğer yüzeylerde çok daha kuvvetli temizlik ürünleri kullanabiliyorken hassas parçalar veya alanlar içerebilen bu tarz cihazlarda farklı içeriklerden faydalanmanız gerekir.
Özellikle alkol ve klor içeren temizlik ürünlerini doğrudan teknolojik aletlere uygulamamaya özen göstermelisiniz. Bu tarz kolay zarar görebilecek yüzeyleri yalnızca durulama gerektirmeyen dezenfektanlarla veya kuru bir mikrofiber bezle silmeniz yeterli olur. Eğer monitör ekranlarında ve benzeri hassas noktalarda çıkaramadığınız parmak izi, leke varsa bu noktada temizlik solventi olarak da bilinen izopropil alkol ile ilgili yüzeyleri silebilirsiniz, ancak bu maddenin yanıcı ve yakıcı özelliğe sahip olduğunu aklınızda bulundurmalısınız.
Ortak Kullanım Alanlarının Temizliği Nasıl Yapılmalı?
Masanızın ve teknolojik aletlerin düzenini, temizliğini sağladıktan sonra çok daha geniş bir alana yayılabilen ortak kullanım noktalarının hijyenini sağlama aşamasına geçmelisiniz. Öncelikle kapı ve pencere kolları, su sebili ya da otomat düğmeleri, portmanto tutamaçları gibi en çok fiziksel temasın gerçekleştiği bölümler, dezenfeksiyon özellikli bir temizleyiciyle temizlenmelidir. Bu tarz yüksek hijyen gerektiren alanların temizliğinde mikrofiber bezlerin yanı sıra antibakteriyel içerikli temizleyicilerden faydalanabilirsiniz.

En çok temas edilen noktalar dezenfekte edildikten sonra dolapların ve çekmecelerin içleri de unutulmamalıdır. Buralarda biriken tozlar ve diğer kirler, zaman içinde özellikle astım ve benzeri rahatsızlıklara sahip olanlar için riskli durumlara yol açabilir. Bu yüzden toz toplama özelliği yüksek kuru bezlerle dahi olsa dolap ve çekmece içleri de düzenlenmeden önce dikkatli bir şekilde temizlenmelidir. Temizliğe başlamadan önce masalara eşlik eden ya da ortak alanlardaki çöplerin tamamen boşaltılmış olmasına da özellikle dikkat etmek gerekir.
Çalışma alanlarının ardından en fazla zaman ve efor gerektiren kısım olan zeminlere geçilmelidir. Eğer zeminler halı ile kaplıysa ilk olarak vakumlu temizleyicilerle, parke gibi sert bir yüzeyse fırçayla kuru bir şekilde temizlenmelidir. Zeminlerdeki yabancı maddeler tamamen uzaklaştırıldıktan sonra, kusursuz bir hijyen sağlamak için halı kaplı yüzeylerde özel temizleyiciler, sert yüzeylerde ise çamaşır suyu gibi klor içerikli temizlik malzemeleri kullanılmalıdır.